eMail: Flag GR Sign inSign in
Menu
logo

Οφέλη

More in this section

"Το γρασίδι ενισχυμένο με τεχνητό χόρτο για να παίξετε... καλύτερα, ασφαλέστερα, πολλές πολλές ώρες!"

Το PowerGrass® είναι το χορτάρι ενισχυμένο με τεχνητό χλοοτάπητα, ένα καινοτόμο σχέδιο για τον τομέα των αθλητικών κατασκευών, φιλικό προς το περιβάλλον, που ακολουθεί την έννοια της Πράσινης Οικονομίας. .

Το PowerGrass® συνδυάζει ποιότητα και οικονομία και είναι ένα καινοτόμο έργο που σύντομα θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα γήπεδα.

Επενδύοντας σήμερα στα γήπεδα PowerGrass κάνουμε μία υπεύθυνη και προνοητική επιλογή. Εκτός από τον αθλητισμό, μπορείτε να ασκήσετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που γίνεται πάνω σε φυσικό χόρτο. (source, pag. 17 Why choose natural turf?).

Η συντήρηση του Power Grass απαιτεί λίγη προσπάθεια και έξοδα. Είναι αρκετό να έχει κανείς τις βασικές ικανότητες και μία ορισμένη επιμονή για να επιτύχει το τελικό αποτέλεσμα.

Πολλά περισσότερα οφέλη, αλλά κυρίως η λύση στα μειονεκτήματα του φυσικού χόρτου και στα συστήματα τεχνητού χλοοτάπητα!

Το PowerGrass είναι μία πρωτοποριακή πατέντα για αθλητικές επιφάνειες και παιδικές χαρές που σου επιτρέπει να λύσεις όλα τα προβλήματα των υβριδικών συστημάτων, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη ευκολία εγκατάστασης, αυξημένη αποτελεσματικότητα και αντοχή, απλοποίηση και σημαντική μείωση του κόστους.

Το γήπεδο του PowerGrass σήμερα αποτελεί την καλύτερη λύση για παροχή μίας μοντέρνας επιφάνειας γηπέδου σε φυσικό χόρτο ενισχυμένο, σταθερό και μαλακό. Έλκει δε τους επαγγελματίες αθλητές προσφέροντάς τους την ευκαιρία να προπονηθούν στο ίδιο γήπεδο του πρωταθλήματος, ενώ για τους ερασιτέχνες αυτό αποτελεί πραγματοποίηση ενός ονείρου.

Ένα υψηλής απόδοσης γήπεδο επιτρέπει ένα πιο θεαματικό παιχνίδι επειδή οι αθλητές γνωρίζουν ότι μπορούν να παίξουν με ασφάλεια σ' ένα γήπεδο που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες για ασφάλεια και επίδοση.

Ασφάλεια και άνεση

Στις Η.Π.Α., τα τελευταία 10 χρόνια χρησιμοποιούν ξανά φυσικό χόρτο για την κατασκευή Αμερικάνικων γηπέδων.Οι παίχτες προτιμούν φυσικό χόρτο γιατί είναι φρέσκο και ασφαλέστερο.

Ο φυσικός χλοοτάπητας είναι γενικά πιο μαλακός από το συνθετικό χόρτο και προστατεύει τις αρθρώσεις και τους μύες των παιχτών από τους τραυματισμούς.

Η δροσερή επιφάνεια του γηπέδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, παρέχει μεγαλύτερη άνεση και για τους παίχτες και τους θεατές, γιατί δεν θερμαίνει το χώρο τις ηλιόλουστες μέρες.

Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και η υγεία των παιχτών είναι εφικτή χάρη στο PowerGrass® και στις νέες ποικιλίες γκαζόν ανθεκτικών στις περιβαλλοντικές πιέσεις και στα εντατικά παιχνίδια. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την Ε.Ε Σπόρων. Πηγή www.pitchcare.com

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν πείσει τους ειδικούς να προωθήσουν αυτό το καινοτόμο έργο.

Το PowerGrass® έχει φτιαχτεί στην Ιταλία!

Το PowerGrass® ειδικεύεται στη συντήρηση φυσικού χόρτου και στην παραγωγή τεχνητού χλοοτάπητα. Το PowerGrass® είναι ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα, είναι η πραγματική εναλλακτική για αγνό τεχνητό χλοοτάπητα.

Το σύστημα του PowerGrass έχει μελετηθεί ώστε να είναι:

  1. απλό και εύκολο να διατηρηθεί, με χαμηλό κόστος
  2. ανθεκτικό έως και 6 ώρες/ημέρα, κατά τη διάρκεια της περιόδου καλλιέργειας του φυσικού χόρτου
  3. εύκολο στην εγκατάσταση και προσιτό σε όλους,

Η ιδέα να δημιουργηθεί μία επαγγελματική επιφάνεια γηπέδου με ενισχυμένο φυσικό χόρτο, προσιτό σε κάθε προϋπολογισμό... ήταν ο κύριος στόχος μας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του σχεδίου. Η σημερινή διαθέσιμη τεχνολογία στον τομέα του συνθετικού χλοοτάπητα και η γεωπονική εμπειρία μας που ειδικεύεται στο φυσικό χόρτο, μας επέτρεψε να βρούμε την κατάλληλη λύση που περιμέναμε τόσο καιρό.

Αναπτύσσοντας το έργο του PowerGrass χτυπάμε όλους τους στόχους. Στα μάτια μας, είναι η ιδανική λύση για να παίζει κανείς soccer, ποδόσφαιρο ή rugby λαμβάνοντας πλήρως τα πλεονεκτήματα του γηπέδου χωρίς επιπτώσεις στο χόρτο.

Είναι μία τέλεια συμβίωση με αμοιβαία οφέλη διότι το φυσικό χόρτο προστατεύει τις συνθετικές ίνες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, ενώ σταθεροποιεί το υλικό γεμίσματος και συνδέει τα κομμάτια του τεχνητού χλοοτάπητα αφού οι ρίζες του γρασιδιού μεγαλώνουν μέσα από το υπόστρωμα.
Εν τω μεταξύ, ο τεχνητός χλοοτάπητας και το μέσο ανάπτυξης από πυριτική άμμο αναμεμιγμένη με ειδικά σχεδιασμένο οργανικό βελτιωτικό εδάφους, περιορίζουν την συμπίεση του εδάφους, που αποτελεί τον κύριο εχθρό του φυσικού γρασιδιού, αυξάνοντας την αντοχή του ανάλογα με το κλίμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα που ευνοείται περισσότερο η ανάπτυξη. Για παράδειγμα, οι ώρες παιχνιδιού ανά σεζόν ποικίλουν: ψυχρό κλίμα έως 1000 ώρες, εύκρατο μέχρι 1200 ώρες και μεσογειακό έως 1400 ώρες. Οι τεχνητές ίνες προστατεύουν την κορυφή των χόρτων. Οι ρίζες διεισδύουν κάτω από το υπόστρωμα ψάχνοντας για νερό και θρεπτικά συστατικά στο μέσο ανάπτυξης, δημιουργώντας ισχυρό ριζικό σύστημα, παρέχοντας μεγαλύτερη υποστήριξη στις κινήσεις των παιχτών. Οι ζημιές στο φυσικό χόρτο περιορίζονται και οι δαπάνες για τη συντήρηση μειώνονται δραστικά.

Η συντήρηση είναι απλουστευμένη και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Υπό πρότυπες συνθήκες, είναι αρκετό να χειριστεί κανείς το νερό με αυτόματο σύστημα άρδευσης κατά τη διάρκεια των θερμών και ξηρών περιόδων και να εφαρμόσει ένα ασήμαντο αλλά τακτικό πρόγραμμα λίπανσης. Το γρασίδι είναι εξαιρετικά ενισχυμένο, και η συντήρηση μειωμένη. Η ανάθεση κουρέματος στο ρομπότCutCat θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πυκνότερο χλοοτάπητα.

Request a no-obligation quote, it's quick and easy!

* All fields are mandatory!
Requests completed correctly will be processed with the highest priority.

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information