eMail: Flag GR Sign inSign in
Menu
logo

Εφαρμογές

More in this section

Από τις δοκιμές... στην πραγματοποίηση των πρώτων πραγματικών γηπέδων.

Το καλοκαίρι του 2012, ολοκληρώσαμε το πρώτο πιλοτικό μας γήπεδο στοστο στάδιο "Carlo Pedroli" στην Verbania.

Το πρώτο γήπεδο PowerGrass στον κόσμο, εγκαινιάσθηκε στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ενός επίσημου αγώνα στην Verbania (τέταρτη κατηγορία Ιταλίας), ένα βήμα πριν από τις επαγγελματικές ομάδες. Όλες οι ομάδες που έπαιξαν στο γήπεδο PowerGrass, εκτίμησαν την καινούρια επιφάνεια, η οποία ήταν φρέσκια, χάρη στο φυσικό χόρτο, καισταθερή, χάρη στην ενίσχυση από τον τεχνητό χλοοτάπητα, δημιουργώντας συνθήκες για ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς κινδύνους για διαστρέμματα και γδαρσίματα κατά τη διάρκεια των πτώσεων και γενικά της έντονης δραστηριότητας.

Οι παίχτες λατρεύουν να παίζουν πάνω σε PowerGrass.

Ο προπονητής εξηγεί ότι ο έλεγχος της μπάλας είναι η πιο σημαντική πτυχή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εάν ο παίχτης κοντρολάρει την μπάλα στην πρώτη αναπήδηση, τότε έχει καταφέρει το 50% του καθήκοντος του. Στον τεχνητό χλοοτάπητα, η μπάλα γλιστράει, ειδικά όταν το έδαφος είναι υγρό .

Το στάδιο Carlo Pedroli είχε προηγουμένως φυσικό γρασίδι πάνω στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της βροχής, γινόταν πολύ βαρύ και μετά από μόλις μία προπόνηση πολύ αποπνιχτικό. Το PowerGrass υποστηρίζει το βάρος των παιχτών ακόμη και σε νωπή επιφάνεια. Η φθορά στο γρασίδι είναι ανεπαίσθητη μετά το παιχνίδι.

Οι υπεύθυνοι του PowerGrass επιβεβαιώνουν ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και προβλήματα συνδέσμων που να σχετίζονται με τις συνθήκες του γηπέδου.

Την ίδια περίοδο, το PowerGrass τοποθετήθηκε στην περιοχή προπόνησης των τερματοφυλάκων της Borussia Möchengladbach. Μετά από 8 εβδομάδες, που απαιτούνται για την ανάπτυξη του χόρτου, η περιοχή είχε χρησιμοποιηθεί για προπονήσεις ρουτίνας. Αργότερα, την Άνοιξη του 2013, ο Georg Vievers επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του συστήματος.

Εμπειρογνώμονες για τον χλοοτάπητα από διάφορες χώρες επισκέφθηκαν όλες τις τοποθεσίες: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν προσελκύσει πολύ ενδιαφέρον.

Από την πρώτη εμπειρία ... στην επιτυχία.

Την Άνοιξη του 2013, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισκέφθηκε την περιοχή προπόνησης της Borussia και επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του έργου, δηλώνοντας ότι αυτός ο τύπος γηπέδου είναι ισοδύναμος με την επιφάνεια φυσικού χόρτου.

Όλοι οι επισκέπτες παρατήρησαν μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα παλιά συστήματα και αναγνώρισαν μία μεγάλη ευκαιρία ήδη από το 2013 σε πολλά γήπεδα στην Ευρώπη και στην αναδυόμενη αγορά. Για του λόγου το αληθές, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου του 2013 κατασκευάστηκαν:

  • Στη Γερμανία, που αποτελεί μία πλούσια αγορά η οποία όμως είναι προσεχτική σε κάθε καινοτομία. Υπάρχουν 5 νέα γήπεδα σε διαφορετικές κοινότητες. Πολλά άλλα γήπεδα έχουν εφαρμόσει το PowerGrass για να ενισχύσουν τις περιοχές του τερματοφύλακα.
  • Στην Ολλανδία, όπου τα υβριδικά συστήματα είναι δημοφιλή, μετά από μία σύγκριση με 2 άλλα εθνικά συστήματα, κατασκευάστηκαν 2 γήπεδα στο Ρότερνταμ.
  • Στο Λουξεμβούργο, μία πόλη τόσο μικρή, η είδηση έρχεται γρήγορα και υπάρχει ήδη ένα νέο γήπεδο PowerGrass.
  • Στο Καζακστάν, κοντά στο Almaty με ηπειρωτικό κλίμα, βρίσκονται σε εξέλιξη 4 φυσικά γήπεδα που έχουν ενσωματωθεί με το PowerGrass.
  • Στη Ρωσία, το πρώτο γήπεδο είναι ήδη μέσα στο πρόγραμμα, όσο μία άλλη δοκιμή λαμβάνει χώρα σε ένα άλλο πολύ σημαντικό στάδιο.
  • Στην Ιταλία, ωστόσο, μετά την υλοποίηση του πρώτου πιλοτικού γηπέδου στη Verbania, ένα άλλο είναι υπό κατασκευή στο Cabras ενώ πολλές ακόμη κοινότητες έχουν δείξει ενδιαφέρον για το έργο.

Request a no-obligation quote, it's quick and easy!

* All fields are mandatory!
Requests completed correctly will be processed with the highest priority.

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information